VARMT VÄLKOMMEN BIJ HUISMERCK®

Varmt välkommen; een tekst die ik jaren geleden bij de entree van een winkel in Zweden las en die zo passend voor me voelt! Het gevoel van een warm welkom is namelijk wat ik iedereen gun.

Het is mijn persoonlijke missie om bij te dragen aan een samenleving waarin jij en ieder ander zich thuis en in balans voelt. Zowel in jezelf als in je omgeving. 

Een samenleving waar niet per definitie het presteren, maar samen creëren centraal staat. Creëren vanuit ontspanning, vrijheid en verbinding. En vanuit je authenticiteit, met al je unieke talenten.


HUISMERCK® VERSUS BALANSCREATIE® 

Tot voor kort probeerde ik deze missie vanuit twee merken concreet te maken, namelijk vanuit HUISMERCK® en BALANSCREATIE®.

In m’n eerste blogpost vertelde ik al dat ik in 2016 met HUISMERCK® ben gestart. Ik heb gedurende de jaren vele interieurs van een rustige, passende sfeer voorzien, waarbij ik me sinds vorig jaar primair focus op scholen, zorg & welzijn en kantoren. 

Mijn missie met HUISMERCK® is (of eigenlijk ‘was’, want dit voelt nu niet meer compleet) om je thuis en in balans te laten voelen in je omgeving. Ik geloof namelijk dat de fysieke omgeving veel meer impact heeft op je gemoedstoestand -positief dan wel negatief- dan dat we ons beseffen. En die impact is groter dan alleen via het zichtbare, tastbare interieur.

Parallel hieraan ben ik de laatste jaren op een inspirerende en soms enerverende ontdekkingstocht geweest naar een leven vanuit authenticiteit en balans. Van daaruit kwam ik steeds meer tot het inzicht dat het ècht thuis en in balans voelen begint bij jezelf. Dat jij kunt zijn wie je werkelijk bent, vanuit innerlijke vrijheid, authenticiteit en eigen wensen en behoeften. Vanuit die gedacht is BALANSCREATIE® ontstaan.

In het afgelopen jaar kwam ik steeds meer tot de conclusie dat mijn beide merken eigenlijk niet los van elkaar te zien zijn.

BEIDE MERKEN ZORGEN SAMEN VOOR AUTHENTICITEIT & BALANS

Om te leven vanuit authenticiteit en je eigen wensen, behoeften en passies, is het immers essentieel dat je letterlijk en figuurlijk de ruimte voelt om jezelf te ontdekken. Bijvoorbeeld:

  • wie jij bent, dus wat jouw eigen identiteit is;

  • wat jouw unieke talenten zijn;

  • wat jouw waarheid is. In plaats van dat je -heel menselijk- automatisch en veelal onbewust denkt en handelt op basis van oude patronen of overtuigingen. Of dat wat de ander of de omgeving jou laat zien.

Ook is het van belang dat je de ruimte en vrijheid voelt om hier naar te handelen. 

Om in balans te blijven, is het nodig dat je letterlijk en figuurlijk de ruimte voelt om je te ontspannen. Zeker op momenten dat het nodig is. Om bijvoorbeeld tussen twee intensieve vergaderingen door even tot rust te komen, eventuele prikkels los te laten en op te laden. Of op een fijne, rustige plek tot inspirerende en creatieve inzichten te komen.

Hierin valt mijns inziens binnen scholen, kantoren en de zorg nog veel winst te behalen. 

Hoe gaaf zou het bijvoorbeeld zijn:

  • als kinderen op scholen veel meer de ruimte hebben en voelen om hun unieke talenten te ontdekken en ontwikkelen;

  • of dat de steriele ruimtes in de zorg meer sfeervol en ietwat huiselijker kunnen worden, om bij te dragen aan het herstel van mensen? Ik word daar echt blij van!

Onder andere op bovengenoemde vlakken heb ik de laatste jaren veel kennis, ervaring en ideeën opgedaan. Heel leerzaam, gaaf en waardevol. De komende jaren wil ik hier nog meer in onderzoeken, ontdekken en vernieuwing brengen. En uiteraard jou en anderen hierover inspireren en adviseren!


TWEE MERKEN WORDEN ÉÉN: HUISMERCK®

Zoals sommigen van jullie al via mijn recente Instagram video hebben vernomen, heb ik de keuze gemaakt om onder één merknaam verder te gaan. BALANSCREATIE® en HUISMERCK® worden samengevoegd tot één merk: HUISMERCK®.

Ik heb de indruk dat ik op deze manier mijn visie en ideeën beter en authentieker tot uiting kan brengen. En daarnaast is het natuurlijk veel efficiënter om slechts één merk inclusief bijbehorende marketingcommunicatiekanalen te onderhouden. Waardoor ik meer tijd en energie overhoud om te doen waar ik goed in ben en blij van word!

Ik heb er er in ieder geval veel zin in!


WAT ER GEBEURT MET DE HUIDIGE ONLINE KANALEN?

Dit betekent dat enkele van mijn marketingcommunicatiekanalen binnenkort ophouden te bestaan. Hoe verdrietig… ;-)

Ik heb ervoor gekozen om de website balanscreatie.nl te wijzigen naar (de nieuwe) huismerck.nl, waar ik reeds mee gestart ben. Dit pak ik tussen de projecten door en vanuit ontspanning en flow op. Vandaar dat de homepage op dit moment nog niet af is en ook nog niet alle content, zoals bijvoorbeeld HUISMERCK® projecten of diensten, op de nieuwe website vindbaar zijn. Dit volgt vanzelf!

Mijn Instagram kanaal wordt @carolien_huismerck. Ik heb bewust gekozen om meer vanuit mijn eigen naam te communiceren, omdat dit persoonlijker en authentieker voelt. Ook blijf ik via Pinterest mijn inspiratie posten en daarnaast denk ik na over een eventueel YouTube kanaal en/of nieuwsbrief.

Tot slot ben ik mijn huisstijl aan het finetunen, waarvan je in deze blogpost alvast een sneak preview ziet. Mijn HUISMERCK® logo blijft overigens ongewijzigd. Wel wil ik meer rust, balans, frisheid en herkenning op al mijn kanalen creëren, zodat direct zichtbaar en voelbaar is “Ah, dat is HUISMERCK®!”.

Wordt vervolgd ;-)


Voor nu in ieder geval: een varmt välkommen op de nieuwe huismerck.nl!

Liefs,
Carolien

Previous
Previous

VAN HARD WERKEN NAAR ONTSPANNEN CREËREN

Next
Next

VOEL JE THUIS & IN BALANS IN JE OMGEVING MET HUISMERCK®