INTERIEURONTWERP PROJECT | INDUSTRIEEL & SCANDINAVISCH

Wat doe je als je meubels hebt aangeschaft of deze al in je bezit hebt, maar toch nog wat sfeer en gezelligheid mist...? Wanneer je het lastig vindt om de betreffende ruimte(s) uniek en persoonlijk te maken of je juist een bepaalde rust of balans wil creëren in je interieur...? Juist, dan kies je voor het HUISMERCK® MIDI pakket

Zo ook Marieke en Laurens uit Enschede, die samen met hun twee jonge kids Philip en Evelien al enkele jaren in huidige woning zitten. Zij wilden voor zowel hun woonkamer als slaapkamer stylingadvies op maat, om de woning tot in detail aan hun wensen en smaak te laten voldoen. Tijdens de intake hebben we samen diverse voorbeeldinterieurs bekeken en daaruit bleek dat zij voor hun woonkamer op zoek waren naar een fris en Scandinavisch interieur met industriele accenten. Dit heb ik in onderstaand moodboard gevisualiseerd:

HUISMERCK®_Stylingadvies_Kleuradvies_Moodboard_Woonkamer_Marieke_en_Laurens_Enschede_Twente_blauw_messing_industrieel_scandinavisch.jpg

In het geval van Marieke en Laurens bleek een combinatie van wit, vergrijsd blauw, messing en licht eikenhout heel goed aan te sluiten bij hun wensen en deze voeren in hun nieuwe interieur dan ook de boventoon. Door een selectief pallet aan kleuren en materialen te kiezen en die in enkele 'clusters' van accessoires te combineren, houd je het interieur rustig en in balans. Vervolgens heb ik dit door middel van styling-, kleur- en materiaaladvies verder concreet gemaakt.

HUISMERCK®_Stylingadvies_Woonkamer_zithoek_M&L_Enschede_blauw_messing_denim_drift_scandinavisch.jpg

Om het interieur knusser en gezelliger te maken, heb ik naast warme stoffen in grovere structuren, ook enkele groenaccenten toegevoegd. Hierbij kan je denken aan een grote olijfboom in een stoere, betonnen pot, die met z'n vergrijsd groene bladeren bovendien goed in het gekozen kleurenpalet past. 

Ook hun nieuwe kastenwand is in de styling meegenomen. In mijn advies werd in één van beide open vakken een grote vaas als eyecatcher geplaatst, zoals bijvoorbeeld de Échasse vaas van het Scandinavische merk Menu, en in het andere open vak werd een persoonlijk hoekje voor dierbare herinneringen gecreëerd.

HUISMERCK®_Stylingadvies_Woonkamer_kastenwand_M&L_Enschede_industrieel_scandinavisch_MIDI.jpg

 

Ter opvulling van de ruimte tussen deze kastenwand en de eettafel, is een stoer metalen sidetable geplaatst, aangekleed met tijdloze designobjecten. Denk bijvoorbeeld aan de Shorebirds van Normann Copenhagen of een blauwe, vilten Restore opbergmand van Muuto, gecombineerd met een messing kandelaar en zandloper van glas die zij reeds in hun bezit hadden.

Daar waar de woonkamer een fris en rustig geheel gaat worden, mocht hun master bedroom een meer sjiekere hotelsfeer krijgen. Dit komt goed tot uiting in het onderstaande moodboard:

HUISMERCK®_Stylingadvies_Kleuradvies_Moodboard_Slaapkamer_master_bedroom_Marieke_en_Laurens_Enschede - v1.0.jpg

Om de gewenste sfeer te realiseren, kreeg de muur achter hun tweepersoons boxspring een diepe, donkerblauwe kleur. Daarnaast heeft messing hier een groter aandeel gekregen dan in de woonkamer, waar het slechts als subtiel detail werd toegepast.

Verder is fris, wit beddengoed in gewassen katoen gecombineerd met vergrijsd blauwe accenten in linnen, fluweel en wol. Allemaal fijne, natuurlijke materialen die zorgen voor warmte en gezelligheid en tevens bijdragen aan de luxe hotelsfeer.

HUISMERCK®_Stylingadvies_Slaapkamer_master_bedroom_beddengoed_blauw_bed_M&L_Enschede-01.jpg

Ook het uitzicht vanuit het bed is uiteraard niet onbelangrijk! Het is immers ook fijn dat je het hotelgevoel ervaart wanneer je in bed ligt. Om eenheid te creëren, is op de muur tegenover hun bed dezelfde donkerblauwe muurkleur toegepast, maar dan als lambrisering. Door een deel van de muur wit te houden, houd je de ruimte lichter en ruimtelijker en voorkom je dat de donkere muren op je af lijken te komen. Dit is gecombineerd met eikenhout en messing, uitgevoerd in mooie strakke lijnen en grafische patronen, zoals bijvoorbeeld de POV Wall kaarsenstandaard van Menu.

HUISMERCK®_Stylingadvies_Slaapkamer_master_bedroom_uitzicht_bed_M&L_Enschede_blauw_messing.jpg

Naast bovenstaande visualisaties, hebben Marieke en Laurens een eigen Pinterest bord met passende producten ontvangen, met linkjes naar zowel echte, duurdere designobjecten als meer betaalbare alternatieven. Op die manier streeft HUISMERCK® naar een uniek, evenwichtig en persoonlijk interieur, passend binnen het beschikbare budget. 

Volgens hen hebben ze ruimschoots inspiratie opgedaan om hun droominterieur te realiseren. Het was dan ook heel leuk om te horen dat ze deze HUISMERCK® adviezen dezelfde dag nog in de praktijk zijn gaan brengen! Zodra de muren geschilderd zijn en alle (nieuwe) producten op de plek staan, ga ik snel even de tijd nemen om het eindresultaat te bewonderen en via deze website en/of mijn social media kanalen met jullie te delen...!