VOEL JE THUIS & IN BALANS IN JE OMGEVING MET HUISMERCK®

NB. Dit is een kopie van een blogpost van mijn oude website huismerck.nl , d.d. 28 maart 2022.

Inmiddels een jaar of twee na het schrijven van m’n laatste HUISMERCK® blogpost en wederom veel lessen, ervaringen en mooie projecten rijker. Zo ben ik de afgelopen jaren nog dichterbij bij mezelf, m’n missie en m’n unieke talenten gekomen. Ik heb nog meer helder gekregen wat mij intrinsiek motiveert en bovendien ben ik het afgelopen jaar met HUISMERCK® verhuisd. Tijd dus voor een actuele blogpost!

In deze blogpost vertel ik je wat mij precies motiveert en geef ik antwoord op een aantal andere veelgestelde vragen. Veel leesplezier ♡


WAT MIJ MOTIVEERT?

Wat mij ècht motiveert en waar ik ècht blij van word? Blije en authentieke gezichten! Wanneer jij en ieder ander zich fijn voelt. Zich thuis en in balans voelt.

Enerzijds in je fysieke omgeving, waar ik me met HUISMERCK® op focus. Vandaar ook een subtiele aanpassing in mijn logo, mocht je dit zijn opgevallen (en zo niet: bij deze).

En anderzijds, dat jij je thuis en in balans voelt in jezelf, waarmee ik je met mijn andere onderneming BALANSCREATIE® wil inspireren.


WAT THUIS VOELEN VOOR MIJ BETEKENT?

Een gevoel van thuis betekent voor mij dat je een zekere rust en balans ervaart. Dat je volledig jezelf kunt zijn en aanwezig bent in het moment. Dat je je eigen keuzes maakt die goed voelen voor jou en passen bij jou. En vanuit een plek van ontspanning iets moois kunt creëren en realiseren. Dat je je, ondanks de ups & downs die we allemaal ervaren, overall fijn en gelukkig voelt.


EN WAAROM THUIS & IN BALANS?

Het voelt als mijn missie om mensen zich fijn en thuis te laten voelen en dat ik hier verandering in wil en kan brengen. En mocht je hier bekend mee zijn: dit is ook precies wat mijn geboortehoroscoop laat zien. Je zou dus kunnen zeggen dat het ‘in de sterren geschreven staat’ ;-)

Voor mijn gevoel zijn er namelijk veel mensen in onze maatschappij aan het overleven in plaats van volop te leven. Teveel mensen leven -veelal onbewust- gehaast, gestresst, zijn onzeker, overprikkeld en/of angstig. We passen ons voortdurend aan en hebben afleiding nodig, zoals Netflix of een restaurant, om ons gelukkig en fijn te voelen. Dat vind ik jammer en is vaak ook onnodig, weet ik uit eigen ervaring. Ik ben er dan ook van overtuigd dat dit anders kan. Dat we ons leven kunnen inrichten zoals bij ons past, inclusief ons werk, en tegelijkertijd voldoende kunnen ontspannen en genieten. Oftewel, simpelweg gelukkig kunnen zijn.


EN WAT HEEFT DIT MET JE OMGEVING TE MAKEN?

Meer dan we veelal denken! Het interieur heeft veel impact op onder andere je welbevinden, stresslevel, vitaliteit, productiviteit en/of creativiteit. Zeker als je wat sensitiever bent voor prikkels uit je omgeving.

Ik hoop hier enerzijds een stuk bewustwording in te creëren. Anderzijds streef ik ernaar om met mijn adviezen zoveel mogelijk mensen van dienst te kunnen zijn, zodat zij zich meer thuis en in balans voelen.

OP WELKE DOELGROEPEN RICHT HUISMERCK® ZICH?

HUISMERCK® richt zich momenteel primair op de zakelijke markt, waaronder scholen, kantoren en zorg & welzijn.

Ik ben er van overtuigd dat er binnen deze sectoren nog veel te verbeteren en te optimaliseren valt. Hoewel steeds meer mensen beseffen dat een interieur invloed heeft op hoe je je voelt, krijgt het vaak nog onvoldoende aandacht. Zo toont onderzoek bijvoorbeeld aan dat de ooit zo populaire kantoortuinen een grote bron van stress en ziekteverzuim kunnen zijn. Daarnaast zijn scholen mijns inziens veelal gericht op actie en cognitie en onvoldoende ingericht op bijvoorbeeld de unieke talenten van kinderen of de groeiende groep sensitieve en/of prikkelgevoelige kinderen. Ook mist er binnen veel interieurs ruimte voor verbinding. Verbinding met jezelf, met anderen en/of met de natuurlijke omgeving.

Ik vind het een uitdaging om binnen grotere gebouwen met diverse gebruikers een sfeervol en passend interieur te creëren, dat enerzijds de juiste functies en activiteiten dient en dat tegelijkertijd uniformiteit en rust uitstraalt.

En dat ik met deze grotere projecten veel mensen kan bereiken en van dienst kan zijn, is natuurlijk helemaal super!


EN PARTICULIERE WONINGEN DAN?

Momenteel richt ik me met HUISMERCK® op de zakelijke markt en geef ik slechts incidenteel nog advies gericht op de inrichting en styling van een woning.

Overigens sluit ik niet uit dat ik in de toekomst bijvoorbeeld online HUISMERCK® tools ga aanbieden, om je ook in je eigen woning meer thuis & in balans te laten voelen. Maar voor nu heeft dat nog niet de prioriteit en focus.


HOE KUN JE JE MEER THUIS & IN BALANS VOELEN?

Aan het thuis & in balans voelen zijn in mijn beleving een viertal belangrijke voorwaarden verbonden. Voorwaarden -of simpelweg ‘waarden’- die samenhangen met mijn visie op een samenleving in balans, die ik ook wel De Creatiemaatschappij noem (zie mijn BALANSCREATIE® blog). Een samenleving waar niet prestatie, maar creatie voorop staat. Deze HUISMERCK® waarden zijn:

  • Balans

  • Autonomie

  • Authenticiteit

  • Verbinding

In één van de volgende blogposts vertel ik je hier graag uitgebreider over!

Rechts onderin is HUISMERCK® gevestigd. Foto: Google Maps

EN TOT SLOT, EEN NIEUW PAND?

HUISMERCK® is eind 2021 verhuisd en gevestigd aan de Enschedesestraat 121 in Hengelo. Een mooi, licht en authentiek pand en ook qua locatie ideaal: zowel ons huis, het centrum, de basisschool als het park zijn op loopafstand. Maar ook qua bereikbaarheid en parkeergelegenheid een toplocatie om klanten te ontvangen.

Het interieur is nagenoeg af en binnenkort komt HUISMERCK® wat prominenter op de ramen te staan. Al met al is het voor mij een grote stap in het minder bescheiden en meer zichtbaar worden van mijzelf en van HUISMERCK®. Ik ben er heel blij mee en trots op en zal er via Instagram en LinkedIn meer over delen!

Voel je welkom! Of zoals ze in mijn favoriete vakantieland Zweden zeggen: Varmt Välkommen!

Previous
Previous

VARMT VÄLKOMMEN BIJ HUISMERCK®

Next
Next

BALANS | EEN INTRO OVER VROUWELIJKE & MANNELIJKE ENERGIE